Praktijk uitrusting
De praktijk is uitgerust met recente kwalitatieve diagnostische toetellen.Toetellen die elkaar aanvullen om een exacte diagnose te stellen.
Echografie, radiografie, endoscopie, ct scanner.
De echograaf is een onmisbaar hulpmiddel voor de opsporing van ziekteprocessen in de blaas, nieren, lever, maag en darmen.
Natuurlijk wordt ook de diagnose van dracht met de echo gesteld.
Onze echograaf is een nieuw toestel met de recentste technologie, speciaal gemaakt voor diergeneeskundige onderzoeken.
Door de jarenlange ervaring en meerder bijscholingen zijn we in staat om het apparaat dagelijks te gebruiken voor vele diagnostische doeleinden.
In onze radiografiekamer met digitale radiografie kunnen we dagelijks RX-opnamen maken. Die zijn erg nuttig voor het opsporen van fracturen, long- en hartproblemen.
We hebben een recent digitaal toestel met zeer gedetailleerde beelden.
Endoscopen voor onderzoek van maag en darmstelsel. Met een plooibare camera kunnen we de slokdarm, maag, en het eerste deel van de darm en de dikke darm onderzoeken en eventuele biopten nemen. Daarnaast gebruiken we de endoscoop ook voor neus, keel en ooronderzoek.
We hebben een pediartrische gastroscoop, een bronchoscoop en verschillende rigide scoren voor onderzoek van neus en oren.
In de operatiekamer werken we met inhalatie gas anesthesie en monitoring. Dit is de meest veilige methode om tijdens operaties de patiënt te verdoven.
In de praktijk zijn er 4 anesthesie toestellen en zuurstofgeneratoren.
1 in de ruimte voor tandheelkundige ingrepen
2 in de radiografie kamer
3 in de operatie kamer
4 in de Ct ruimte
Voor tandheelkundige ingrepen hebben we een opleiding gevolgd en beschikken over de nodige apparatuur.
Dankzij de randunit kunnen we uw huisdier behandelen op dezelfde manier als uw tandarts u behandelt.
Arthroscopie
We hebben een intensieve opleiding Arthroscopie bij kleine huisdieren gevolgd.
Nu kunnen we arthroscopische diagnose en minimaal invasieve operaties uitvoeren.
We denken hierbij aan OCD letsels in elleboog, schouder , knie. Losse processen coronoideus in de elleboog en meniscus en kruisband letsels.
Hiervoor hebben we de meest recente en revolutionaire arthroscoop gekocht
De NANOSCOOP van Arthrex.
De minimaal invasieve patiëntervaring en onbeperkte atraumatische toegang tot gewrichtsruimten maken het NanoScope-beeldvormingssysteem en de nano-artroscopie-instrumentatie de instrumenten bij uitstek voor directe diagnostische beeldvorming en minder invasieve artroscopieprocedures.
HD CT-scan
In maart 2020 verwelkomen we onze VIMAGO, de CT-scanner van Imaginalis . Deze scanner is specifiek ontwikkeld voor het maken van medische beelden van gezelschapsdieren.
Wij begrijpen dat niet alle dierenartspraktijken toegang hebben tot dure diagnostische machines, of de mogelijkheid hebben om hier in te investeren. Ons doel is om deze geavanceerde tools beschikbaar te stellen voor onze collega's.
Wij zijn van mening dat geavanceerde beeldverwerkingstechnologie toegankelijk moet zijn voor alle eigenaren van huisdieren en dierenartsen, daarom bieden wij onze diensten aan tegen de prijs die de meeste mensen zich kunnen veroorloven.
Onze Vimago ™ High Definition CT-scanner biedt een gedetailleerd beeld van uw huisdier met een veel hogere resolutie dan een standaard CT. Het toestel gebruikt tot zestig procent minder straling dan een gemiddelde CT-scanner, waardoor het veiliger is voor zowel dieren als dierenartsen.
CT is een aanvulling op veel gebruikte beeldvormende technieken zoals röntgenfoto's en echografie.
Bij een röntgenfoto wordt een tweedimensionale opname gemaakt van een onderdeel van een dier, zoals de borstholte of een poot.
Bij een CT-onderzoek kunnen 3-dimensionaal beelden worden gemaakt.
Tijdens het onderzoek mag er, vanwege de röntgenstraling, niemand in de ruimte aanwezig zijn. Omdat de patiënt volledig stil moet liggen, is het noodzakelijk het onderzoek onder anesthesie uit te voeren, uw dier moet dus nuchter zijn, en mag 12u van te voren niet eten.
Het onderzoek begint met een overzichtsscan. Dit lijkt op een gewone röntgenfoto en deze wordt gebruikt om te bepalen waar de dwarse plakjes moeten worden gemaakt. Daarna begint de eigenlijke scan, waarbij de röntgenbuis om de patiënt draait en de onderzoekstafel gelijktijdig in het apparaat schuift. Afhankelijk van het aantal en de dikte van de plakjes duurt een scan ongeveer 10-60 seconden. Soms worden aanvullend nog dunnere plakjes gemaakt of een serie met contrastmiddel. In een CT-beeld worden overlappende structuren echter geëlimineerd, waardoor de interne anatomie duidelijker wordt.
Eén CT-onderzoek levert honderden en soms wel meer dan duizend beelden op. Het kost veel tijd om deze allemaal nauwgezet te bekijken. De beelden blijven daarom bewaard om later op de dag zorgvuldig te worden beoordeeld door de veterinair radioloog (uiteraard worden spoedpatiënten direct beoordeeld). De uitslag wordt binnen 24u en vaak dezelfde dag, doorgegeven aan uw dierenarts of de behandelend specialist, die het met u zal bespreken en een verder behandelplan zal opstellen.
Omdat een CT gebruik maakt van röntgenstralen is het bij uitstek geschikt voor het in beeld brengen van afwijkingen aan het skelet en de longen. Maar ook weke delen (hersenen, neusholte, buikorganen) kunnen meer gedetailleerd worden beoordeeld dan bij een röntgenfoto vanwege de dunne plakjes die kunnen worden gemaakt. Hierdoor kan je in een orgaan of lichaamsholte (bijvoorbeeld neusholte) kijken, hetgeen met röntgenfoto's niet kan.
NIEUW :
Omdat we nu een Ct scanner hebben kunnen we een extra dienst aanbieden bij de tandverzorging van honden en katten.
De Ct scanner maakt een driedimensionale beeld van heel het gebied in 20 seconden. Daardoor kunnen we op zeer korte tijd alle tanden beoordelen op aanwezigheid van beenresorptie en tandwortel ontsteking. Een tand die er op het eerste zicht normaal uitziet kan in de wortel ernstig ontstoken zijn. Het dier zal u niet kunnen vertellen dat het kiespijn heeft, maar wij kunnen het wel opsporen. Voor deze opname's en het gebruik van de apparatuur zullen we 80 euro extra in rekening brengen. Indien u hier bezwaren tegen heeft, laat het ons op voorhand weten.
Voor info kijk op de pagina: