Omdat we nu een Ct scanner hebben kunnen we een extra dienst aanbieden bij de tandverzorging van honden en katten.

De Ct scanner maakt een driedimensionale beeld van heel het gebied in 20 seconden. Daardoor kunnen we op zeer korte tijd alle tanden beoordelen op aanwezigheid van beenresorptie en tandwortel ontsteking.  Een tand die er op het eerste zicht normaal uitziet kan in de wortel ernstig ontstoken zijn. 

 

Ook honden en katten hebben tandproblemen 

Dit wordt  onderschat door de eigenaar. Een dier kan niet klagen als het tandpijn heeft . Vaak is een onderliggend wortelprobleem niet dadelijk zichtbaar bij inspectie van de mond. Hiervoor zijn radiografische opnames nodig ( zoals de tandarts bij ons )

Tandverzorging bij de hond en kat is een tijdrovende bezigheid . Het is niet enkel verwijderen van tandplak, maar ook op zoek gaan naar onderliggende bot aantasting. Opsporen van wortelproblemen en abcessen. Gebroken en resterende tandfragmenten verwijderen. Hiervoor moeten vaak tanden worden doorgezaagd om de individuele wortel van een 2 of 3 worteltand te verwijderen. Hiervoor gebruiken we gespecialiseerd materiaal.

Een goede tandbehandeling bij een oude hond of kat neemt vaak 2  uur in beslag. Besef ook dat dit vaak voor extra kosten zorgt.

Voorbeelden van verdoken tand problemen . Op radiografie zie je wat zich onder het tandvlees afspeelt.

 

 

 

Voorbeelden van tandbehandeling: Opsporen , blootleggen tandwortel, doorzagen van de tanden en verwijdering van aangetaste tandwortel.